Belgrade Events

/   belgradevents.com   / Srpski  

2019-10-09 19:06:04

BEOGRAD -

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić i potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović održali su danas zajedno brifing za ambasadore određenih država članica Interpola akreditovanih u Beogradu, povodom ponovnog zahteva tzv. Kosova za prijem u članstvo Interpola.

Tom prilikom je istaknuto da je brifing posvećen temi koja je od velike važnosti za Republiku Srbiju, a ujedno predstavlja izazov i za sve države koje svoju politiku zasnivaju na poštovanju međunarodnog prava i osnovnih principa međunarodnih odnosa.

Obavestili su da će potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović predvoditi delegaciju Republike Srbije na predstojećem zasedanju Generalne skupštine Interpola, koja se održava od 15. do 18. oktobra ove godine u Santjagu u Čileu.

Dvojica ministara su zahvalila svim državama koje su pružile podršku stavovima Republike Srbije na prošlogodišnjoj Generalnoj skupštini Interpola u Dubaiju, kao i uverenje da će se i ovog puta usprotiviti prijemu tzv. Kosova u Interpol, i na taj način ponovo jasno potvrditi da su protiv politizacije profesionalne policijske organizacije kakva je Interpol.


rtv.rs Javna Medijska Ustanova Jmu Radio-televizija Vojvodine
srbije republike kosova vlade poslova ministar potpredsednik interpol prijem ambasadore povodom zahtevaUser comments