Belgrade Events

/   belgradevents.com   / Srpski  

2019-10-09 18:46:40

Protestu je prisustvovalo i desetak studenata aktivista iz udruženja 1 od 5 miliona .

Članica udruženja Valentina Reković iskoristila je ovu priliku da javno pita direktora RTS-a Dragana Bujoševića zašto je podneo krivičnu prijavu protiv studenata, uz pitanje ko ga je naterao da potpiše papir sa odobrenjem da u RTS uđe žandarmerija i izbacuje studente i građane?

Predsednik Demokratske stranke i predsedavajući SZS-a Zoran Lutovac ponovio je da DS neće učestvovati u razgovorima o izbornim uslovima sa vlastima.

Lutovac je na konferenciji za medije ispred zgrade RTS-a, kojoj su prisustvovali i drugi predstavnici SZS-a Dragan Đilas, Janko Veselinović i Zdravko Ponoš, rekao da SNS pokušava da uvuče opoziciju na izbore pod sadašnjim uslovima, sa nekim sitnim izmenama, što članice SZS-a neće prihvatiti.

Idemo u bojkot, a razgovaramo o slobodnim i poštenim izborima koji će se desiti posle devet meseci od sporazuma koji postignemo, a to znači da nema vremena za ove sada redovne izbore. Mi ne odustajemo , naveo je Lutovac.

Potvrdio je da se video sa evroposlanikom Knutom Flekenštajnom, za koga je rekao da vrlo dobro razume situaciju u Srbiji.

Imao sam razgovor oči u oči sa gospodinom Flekenštajnom. Imali smo i ranije i imaćemo ponovo razgovore. Predložio sam da se predstavnici Evropskog parlamenta sastanu sa predstavnicima opozicije , naveo je Lutovac.

Prema njegovim rečima, evroposlanici potpuno razumeju šta traži opozicija jer je to utemeljeno na izveštaju Evropske komisije.


rts.rs @RTS_Vesti
ispred lutovac studenti aktivisti http predstavnici studenata podneo uslovima protiv udruenja koji


User comments